Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ (ΜΠΡΕΞΙΖΑ)

ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ»

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ (ΜΠΡΕΞΙΖΑ)

Τον περασμένο Ιούνιο σε ανοικτή εκδήλωση στην παραλία της Νέας Μάκρης η Δημοτική κίνηση ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είχε δεσμευτεί να κλείσει την παράνομη χωματερή, που λειτουργούσε με ευθύνη του Δήμου στο χώρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης και να προστατεύσει τον παρακείμενο υδροβιότοπο από αυθαίρετες παρεμβάσεις Δημόσιων ή ιδιωτικών φορέων.

Σήμερα σας ανακοινώνουμε με ικανοποίηση ότι οι προσπάθειές μας καρποφορούν και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου στις 6μμ το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Μάκρης καλείται να αποφασίσει για το κλείσιμο της χωματερής και την αποκατάσταση του χώρου.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η περιοχή της Μπρέξιζας, που βρίσκεται ανάμεσα στη Νέα Μάκρη και το Μαραθώνα είναι πολύτιμη για ολόκληρη την περιοχή γιατί:

1. Αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα στην περιοχή μας ,υγρότοπο, με αυτοφυή χλωρίδα και άγρια πανίδα που προστατεύεται από την εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή νομοθεσία.

Σύμφωνα με την Επιστήμη οι υγρότοποι εμπλουτίζουν το υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, προστατεύουν από πλημμύρες. Ενεργούν ως φίλτρα καθαρισμού ρύπων, μειώνουν τις ζημιές από παγετούς και καύσωνες, μπορούν να αξιοποιηθούν για αναψυχή, άθληση, οικολογικό τουρισμό, εκπαίδευση και έρευνα.

2.Είναι Αρχαιολογικός χώρος με υπερτοπική σημασία (Ιερό της Ισιδος, Βαλανείο, κλπ ενώ σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα έχουν έρθει στο φώς από τις συνεχιζόμενες ανασκαφές.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει αντιληφθεί τη σημασία και τον πλούτο που κρύβει αυτή η περιοχή.

Ανυποψίαστοι δημοτικοί άρχοντες, που ενδιαφέρονται μόνο για το άμεσο κέρδος και την διασφάλιση της επανεκλογής τους, καταναλώνουν σήμερα με κανιβαλικό τρόπο, αυτό που λογικά θα έπρεπε να αφήσουν στα παιδιά τους και τις νεώτερες γενιές.

Από το 1993 και μετά η περιοχή γεμίζει από κάθε είδους μπάζα, κλαδιά και σκουπίδια. Γίνονται καύσεις που γεμίζουν με διοξίνες τον αέρα που αναπνέουμε, τα ρέματα μπαζώνονται και το νερό βρίσκοντας αλλού διέξοδο πλημμυρίζει γειτονικές ιδιοκτησίες και δημιουργεί προβλήματα σε καλλιέργειες και σπίτια σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων από τις μπαζωμένες πηγές. Τα ποταμάκια που βρίσκονται μέσα στην πρώην Αμερικάνικη Βάση έχουν γεμίσει από σκουπίδια και οι ρύποι παρασύρονται στην κατά τα άλλα βραβευμένη με τη γαλάζια σημαία ακτή της Μπρέξιζας.

Οι αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της Νομαρχίας και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στο Δήμο και την εδρεύουσα εκεί εταιρεία χωματουργικών έργων , αγνοούνται επιδεικτικά και η καταστροφή συνεχίζεται.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Νέες καταγγελίες από την «Τετράπολη» και τη WWF υποχρεώνουν τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να πάρουν θέση.

- το τμήμα Διαχ. Στερών αποβλήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ και η Δ/νση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας καλούν όλες τις υπηρεσίες να παρέμβουν άμεσα για έλεγχο των διενεργουμένων πράξεων και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η Δ/νση Περιβάλλοντος της Νομαρχίας ζητάει από το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει άμεσα για το κλείσιμο της Χωματερής, δίνοντας ένα μήνα προθεσμία, άλλως θα εφαρμοσθούν οι συνέπειες του Νόμου.

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης καλεί τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας να ελέγξει τη νομιμότητα των πράξεων της Δημοτικής Αρχής και την ύπαρξη πειθαρχικών ευθυνών της, κοινοποιώντας το σχετικό έγγραφο στον Εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών (τμήμα Α΄Πονικής Δίωξης).

Φίλες και φίλοι Δημότες και κάτοικοι της Νέας Μάκρης

Σας καλούμε να παρευρεθείτε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη 31 ιανουαρίου ωρα 6μμ και να απαιτήσετε μαζί μας:

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΗ ΜΠΡΕΞΙΖΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΤΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΘΛΗΣΗΣ , ΑΝΑΨΥΧΗΣ, ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΠΡΕΞΙΖΑ ΠΟΛΟ ΕΛΞΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΤΗΛ. 22940 95748

Δεν υπάρχουν σχόλια: