Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ 28/05/08
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ


Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΥΡΙΤΙΔΑΠΟΘΗΚΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΚΡΑΓΕΙ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ

Δημότες της Νέας Μάκρης
Το καλοκαίρι που μπαίνει έχει χαρακτηριστεί από όλους τους ειδικούς ως το πιο επικίνδυνο για πυρκαγιές λόγω των κλιματικών αλλαγών και των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκαλούν (καύσωνες, ξηρασία, ισχυροί άνεμοι κλπ).
Είναι νωπές ακόμη οι μνήμες από τον πύρινο εφιάλτη που χτύπησε πέρυσι τη χώρα αλλά τίποτα δεν δείχνει ότι οι αρμόδιοι διδάχθηκαν απ αυτές για να μην διαπράξουν τα ίδια λάθη και φέτος. Το περασμένο Σάββατο 24/5 σε σύσκεψη για την πυροπροστασία που έγινε στο Δημαρχείο της Νέας Μάκρης, ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου υπεύθυνος για την πυροπροστασία του Πεντελικού όρους, κατήγγειλε την Κεντρική Διοίκηση για αδικαιολόγητη καθυστέρηση έγκρισης κονδυλίων για τον καθαρισμό των δασών από ξερά κλαδιά, πούσια κλπ. Αν δεν γίνει αυτό άμεσα, το σκέλος της προληπτικής αντιμετώπισης της πυρκαγιάς καταρρέει με ό,τι συνεπάγεται αυτό.
Ο Δήμαρχος της Νέας Μάκρης κ. Ιορδάνης Λουΐζος κατά τη σύντομη παρέμβασή του στην αρχή της σύσκεψης και λίγο πριν αποχωρήσει παραδέχτηκε ότι αν η πυρκαγιά δεν σβηστεί μέσα στα πρώτα 10 λεπτά τότε μόνο… ο θεός μπορεί να το κάνει.
Δεν είπε όμως τίποτε για τις δεκάδες εστίες πυρκαγιάς από ξερά χόρτα και κλαδιά που μένουν αμάζευτα στους δρόμους.
Αυτό το άφησε στον αντιδήμαρχο κ. Κουλουμπή ο οποίος ανενδοίαστα κατηγόρησε την …Αντιπολίτευση για την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να καθαρίσει την πόλη.
Αυτή βέβαια η τοποθέτηση του κ. Κουλουμπή αντικρούστηκε από το σύνολο σχεδόν των παρισταμένων εκπροσώπων Συλλόγων και πολιτών που επισήμαναν την τεράστια και αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής σε περίπτωση πυρκαγιάς μέσα στην πόλη από δική της αμέλεια.
(Η αντιπολίτευση έγκαιρα έχει πρότεινει λύσεις για αγορά ή ενοικίαση κλαδοκοπτικού μηχανήματος όπως συμβαίνει στους περισσότερους Δήμους της χώρας που έχουν πολύ πράσινο.)
Διαπιστώνοντας ότι οι κατηγορίες της κατά της Αντιπολίτευσης έπεσαν στο κενό και έχοντας αποτύχει στην πρόληψη, η Δημοτική Αρχή προσφεύγει σε αυστηρές απαγορεύσεις προς τους Δημότες.
Σε μια χωρίς ημερομηνία ανακοίνωση ο Δήμος Νέας Μάκρης, απειλεί με πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις τους πολίτες, που δεν φροντίζουν για την «αποκομιδή των προϊόντων κλαδέματος των κήπων τους, τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και την απομάκρυνση όλων των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε αυτά.»
Πολύ σωστά, αν μάλιστα οι ίδιες κυρώσεις προβλέπονται και για τη Δημοτική Αρχή που δεν φροντίζει για την απομάκρυνση των εύφλεκτων υλικών από τους κοινόχρηστους χώρους της δικαιοδοσίας της.
Εμεις προτρέπουμε τους πολίτες και τους τοπικούς Συλλόγους να αναλάβουν την υπόθεση της πυροπροστασίας της γειτονιάς τους ακολουθώντας τις οδηγίες της Πυροσβεστικής, εφαρμόζοντας τους κανονισμούς καθαριότητας, οργανώνοντας ομάδες περιφρούρησης και κυρίως να πιέσουν το Δήμο να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 μμ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: